058-6663221

MY LIFE - לחיות טוב יותר

מה מיוחד בשיבולת שועל?

מה מיוחד בשיבולת שועל?

תאריך: 18/11/2015

שיבולת שועל היא דגן עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
היא מסייעת בהפחתת הכולסטרול הרע ובאיזון הסוכרים בדם ומהווה מקור טוב לחומצה פולית ולויטמינים מקבוצת B.
היא מכילה סיבים תזונתיים רבים ועל כן תורמת לתחושת שובע ממושכת ועל כן מסייעת לשמירה על המשקל.


איך משתמשים בה???
אז זהו… אלו הבשורות הטובות!
ניתן לאכול אותה כמו שהיא – כתוספת ליוגורט, כדייסה או גרנולה.
ואפשר לשלב אותה במגוון רחב של מאכלים, תבשילים, סלטים:
היא מצויינת להסמכת מרקים (במקום קורנפלור או קמח)
ניתן לשלב כחלק מקציצות, מאפינס ופשטידות.
אפשר להכין ממנה עוגיות ועוגות נהדרות,
נהדרת כתוספת לסלטים ותבשילים.

הנה מתכון לגרנולה המנצחת שלי, בקלי קלות!

500 גרם שיבולת שועל עבה

2 כפות דבש או סילאן

2 כפות שמן (קנולה או קוקוס)

כפית תמצית וניל איכותית

כפית קנמון (אפשר יותר או פחות, לפי טעמכם)

מערבבים את כל  החומרים בקערה,

מחממים תנור על חום נמוך – 150 מעלות,

משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה

אופים במשך כ10 דקות (הגרנולה מתקשה כאשר היא מתקררת)

מוסיפים תוספות כרצונכם:

שקדים, פיסטוקים, קשיו, אגוזי לוז, אגוזי מלך – כל סוגי האגוזים מתאימים.

בחרו מה שאתם אוהבים, שברו אותם לחתיכות והוסיפו לתערובת.

אפשר להוסיף את האגוזים לפני האפיה, או לאחריה.

* ניתן להוסיף צימוקים, חמוציות, גוג'י ברי, קוקוס טחון – לפי רצונכם.

כדאי להוסיף את הפירות היבשים לאחר האפיה כדי שלא יתקשו במהלכה.

 

שיתוף: